Mange innspill om E6 Uthuskrysset

Stange kommune og Nye Veier fikk 21 innspill til den foreslåtte reguleringsendringen av Uthuskrysset. I det nye planforslaget, som nå er sendt til Stange kommune for sluttbehandling, inngår både økt lengde på akselerasjonsfelt, redusert stigning på påkjøringsrampen, økt omfang av støytiltak og utbygging av Ljøstadkrysset.

Det nye planforslaget baseres fortsatt på at nye E6 skal krysse over fv. 24 og Gamle Stangeveg. Lengden for akselerasjonsfeltet nordover er økt med 100 meter og stigningen er redusert til 5,5 prosent. Ljøstadkrysset er også inkludert i planen.

– Nå ligger alt til rette for å bygge et godt kryss med gode løsninger for både kjørende, syklende og gående. Vi sparer minst 15 daa dyrket mark og vi får gjenbrukt mye av dagens veianlegg. Utbyggingen blir vesentlig enklere og mindre kostbar for samfunnet enn det som opprinnelig var planlagt, sier Øyvind Moshagen, prosjektdirektør for E6 Mjøsregionen.

Høringsrunden resulterte i fire innspill fra offentlige myndigheter, ni fra næringsliv og organisasjoner og åtte fra grunneiere og naboer.

– Vi har planlagt et tradisjonelt ruterkryss. Dette er den vanligste krysstypen for motorveier i Norge. Krysstypen medfører forutsigbarhet for god funksjon og trafikksikkerhet, og bilistene på E6 får en god reiseopplevelse med bedre utsyn til Stange, sier Moshagen.

Ved å legge nye E6 over fv. 24 reduserer vi omfanget av masseflytting med omtrent 300000 m3.

– Det vil være positivt for Stange og virksomhetene langs nye E6 at mer av omgivelsene blir synlige for trafikantene. Å redusere masseflyttingen betyr også vesentlig mindre lokal trafikkbelastning i anleggsperioden, sier Moshagen.

Målet med planen er å optimalisere løsningene knyttet til Uthuskrysset.

– Ved at vi nå også bygger ut Ljøstadkrysset får vi en god løsning for alle trafikanter på fv. 24, sier Moshagen.

Planen skal behandles av planutvalget i Stange kommune 13. juni.

– Vi har et godt samarbeid med Stange kommune og bidrar gjerne med ytterligere avklaringer dersom det er behov for det før planen behandles av planutvalget, sier Moshagen.

Nye Veier planlegger å åpne nye E6 fra Kolomoen til Kåterud høsten 2019.

>> Last ned reguleringsplanbeskrivelse for E6 Uthuskrysset (pdf)