Kommunestyresalen fylt til trengsel da ny E39-korridor ble lansert

I en kommunestyresal fylt til trengsel presenterte prosjektdirektør Asbjørn Heieraas planene for ny E39-korridor gjennom hele Lindesnes og deler av Mandal og Lyngdal kommuner.

Bilde: Prosjektdirektør Asbjørn Heieraas informerer om ny E39-korridor gjennom blant annet Lindesnes kommune. Til venstre står Lindesnes-ordfører Janne Fardal Kristoffersen.

Møtet tirsdag kveld på rådhuset i Lindesnes var initiert av kommuneledelsen med ordfører Janne Fardal Kristoffersen i førersetet. Ifølge ordføreren hadde man aldri før opplevd slikt stort fremmøte fra publikum til et kommunestyremøte før. Heieraas orienterte om funnene som er gjort i forbindelse med at forutsetningene med å måtte gjenbruke deler av E39 i Lindesnes ikke lenger er et krav. Det har gitt store muligheter for å se på andre korridorvalg som er både effektive og svært kostnadsbesparende.




Bilde: Tidligere ordfører i Lindesnes, Ivar Lindal var blant de som stilte utdypende spørsmål om prosjektet.

Ifølge beregninger vil det være mulig å spare inn 1000 millioner kroner på ny korridor fra Mandalselva gjennom Lindesnes og til Herdalen i Lyngdal. Iberegnet summen er arbeidet med å bygge ny tilkomstvei til eksisterende E39 i nærheten av Vigeland.

Ordfører Janne Fardal Kristoffersen var klar på at kommunen ser fram til at Nye Veier starter arbeidet med å realisere ny vei.

Spørsmålene fra publikum var mange, både i plenum og senere da Nye Veiers representanter var tilgjengelige for spørsmål og samtaler 1-til-1 for de som ønsket det.

 

 

 

 

 

 

Bilde: Asbjørn Heieraas forteller til NRKs reporter Svein Sundsdal om funnene som fører til at Nye Veier nå vil bygge E39 i ny korridor blant annet gjennom Lindesnes kommune.

Her følger lenker til presentasjoner som ble vist i møtet.

Dette er presentasjonen som ble holdt av prosjektdirektør Asbjørn Heieraas:

Presentasjon av ny korridor E39 Mandalselva-Lindesnes-Herdal

Her kan du se den nye korridoren med såkalt støykart:

Ny E39-korridor med støykart Mandalselva-Lindesnes-Herdal

Sist oppdatert: oktober 3, 2017

Bilder