Gode innspill om krysset i Brumunddal

Ringsaker kommune og Nye Veier fikk ni innspill til den foreslåtte reguleringsendringen av Brumunddalskrysset. Det nye planforslaget tar hensyn til den helhetlige arealbruken i området og er tilpasset tilgrensende reguleringsplaner. Målet med planen er å optimalisere løsningene knyttet til krysset i Brumunddal.

Planforslaget gir et bedre og enklere lesbart kryss med forbedret hovedatkomst inn til Brumunddal sentrum, økt flomsikring og urbaniserte løsninger der myke trafikanter blir høyere prioritert.

– Nå ligger alt til rette for en fremtidsrettet byutvikling i Brumunddal. Med et godt kryss og gode løsninger for gående og syklende knytter vi sentrum tetter til Mjøsa, Strandparken og Mjøstårnet, sier Øyvind Moshagen, prosjektdirektør for E6 Mjøsregionen.

Høringsrunden resulterte i seks innspill fra offentlige myndigheter, ett fra næringsliv og organisasjoner og to fra grunneiere og naboer.

– Vi har planlagt et tradisjonelt ruterkryss. Dette er den vanligste krysstypen for motorveier i Norge. Krysstypen medfører forutsigbarhet for god funksjon i lang tid fremover. Kvalitet og estetikk fra tidligere plan blir videreført, og det er blant annet lagt opp til beplantning i form av busker og trerekker, sier Moshagen.

Planforslaget er basert på en åpen og god prosess mellom Ringsaker kommune, Statens vegvesen og Nye Veier.

– Vi erfarer at Ringsaker kommune jobber godt for en bærekraftig og fremtidsrettet byutvikling i Brumunddal. Vi opplever kommunen som en god samspiller som arbeider for å sikre gode løsninger. Gjennom et godt samarbeid har det dermed åpnet seg muligheter for bedre tilrettelegging for gående og syklende, styrket flomsikring, bedret veikapasitet og økt trafikksikkerhet. I tillegg kan E6 ferdigstilles ett år tidligere gjennom Brumunddal. Dette er et columbi egg, sier Moshagen.

Målet med planen er å optimalisere løsningene knyttet til krysset i Brumunddal. Planforslaget tar hensyn til den helhetlige arealbruken i området og er tilpasset tilgrensende reguleringsplaner.

Planen skal behandles av planutvalget i Ringsaker kommune 9. juni. Nye veier planlegger å åpne nye E6 frem til og med Brumunddal i juli 2020.

>> Last ned planbeskrivelse Brumunddal (pdf)