Vår første trainee

Marte Drageset er blitt en del av E39-staben.

Hun kommer direkte fra tranineejobb på Sørlandets Europa-kontor i Brussel til Kristiansand. Marte har tatt dobbel master i statsvitenskap og ledelse med spesialisering i europeisk integrasjon fra Universitetet i Agder og Universität Konstanz hvor hun tok første året i Kristiansand og andre året i Konstanz, Tyskland.

Nå har jeg akkurat kommet tilbake fra min andre plassering hos Sørlandets Europakontor i Brussel

25-åringen ble ferdig med masterutdanningen for ett år siden, og har siden da vært med i Trainee Sør. Hun er nå i sin tredje og siste plassering.

- Jeg har tidligere vært seks måneder i Vest-Agder fylkeskommune. Der jobbet jeg på pilotprosjektet "Likestilt Arbeidsliv" hvor vi arbeidet med å utvikle en sertifiseringsordning for likestilling og mangfold. Nå har jeg akkurat kommet tilbake fra min andre plassering hos Sørlandets Europakontor i Brussel, forteller Marte Drageset.

Marte er født og oppvokst på Loen i Stryn Kommune, Sogn og Fjordane. Tilfeldigheter gjorde at hun endte opp i Sørlandets hovedstad. 

- Hvordan havnet du i Nye Veier?

- Det jeg liker godt med Trainee Sør er at man får muligheten til å prøve seg i mye forskjellig. Jeg har tidligere snakket med flere av traineene som har hatt plassering i Nye Veier og har hørt veldig mye positivt, så når jeg fikk muligheten til å ha en plassering her også synes jeg det hørtes veldig spennende ut, samt at det var en god mulighet til å prøve noe veldig annerledes enn de tidligere plasseringene mine, svarer Drageset, som i første omgang skal være en del av Nye Veier ut traineeperioden på seks måneder.

Jeg er også veldig glad i å gå i fjellet, men siden det mangler litt fjelltopper i kristiansandsområdet, er det hovedsakelig forbeholdt til når jeg er hjemme i Loen

Marte er ei aktiv jente som liker å oppholde seg ute i naturlige omgivelser. Kanskje ikke rart det når man kommer fra naturskjønne Stryn i Sogn og Fjordane.

- Jeg prøver å holde meg litt aktiv og liker godt klatring og løping. Jeg er også veldig glad i å gå i fjellet, men siden det mangler litt fjelltopper i kristiansandsområdet, er det hovedsakelig forbeholdt til når jeg er hjemme i Loen. Ellers er jeg også veldig glad i å reise og prøver å besøke nye steder når jeg kan. Når jeg bodde i Konstanz og Brussel var det ganske lett å komme seg fram, så da ble det en del reising rundt omkring i Europa. I sommer har jeg planer om å ta en norgesferie fra Kristiansand til Svalbard sammen med med ei amerikansk venninne, forteller Marte Drageset.

Bilder