Trønderske hjem får varme fra skogen

Både små og store tiltak hjelper Nye Veier med å nå målene på klima og miljø.

Ved Gammelstødalen på Berkåk ligger flere tusen kubikk med kvist som hogstentreprenør Næsbø Skog AS etter hvert skal frakte bort. Dette er restene av tømmeret som er hentet ut i forbindelse med klargjøringen av den nye veitraséen mellom Ulsberg og Vindåsliene. Kvisten vil bli fliset opp og fraktet til et fjernvarmeanlegg der de skal brukes til å skape varme i trønderske hjem gjennom vinteren.

Vinn-Vinn

Tidligere i vinter tok også kommunen et kreativt initiativ til å bistå med å rydde veitraséen. Sammen med elever fra Rennebu barne- og ungdomsskole fikk de felt flotte juletrær som senere ble solgt til inntekt for klassekassen.

­– Både de bittesmå og store tiltakene er velkomne, slik at vi når målene våre på klima og miljø, sier Arild Mathisen prosjektsjef i Nye Veier.

– Det at vi kan benytte trærne til fjernvarme i trønderske hjem og også pynte opp i stuene med kortreiste juletrær, er gode eksempler på hvordan vi hele tiden jobber for å redusere miljøavtrykket og hente ut klima- og miljøgevinster der det lar seg gjøre, avslutter Mathisen.

Bilder