- Ta kontakt!

- Nye Veier er helt avhengig av nye teknologiske løsninger på fremtidens veier. Ta kontakt og presenter fremtidsløsninger for transport og logistikk, oppfordrer Johan Arnt Vatnan, prosjektdirektør for E6 Trøndelag.

- Jeg har aldri sagt nei til en leverandør. Vi trenger de leverandørene og teknologiene som gir noe mer til bilistene, poengterte Vatnan da han 14. august var innleder på Arendalsuka under temaet «intelligente veier og næringsutvikling». Seminaret ble arrangert av NHO og selskapet Integra.

Flere av innlederne på seminaret etterlyste større vilje til å ta i bruk ny teknologi innen norsk samferdsel. Innlederne hevdet at utviklingen skjer så raskt at nye tekniske løsninger ligger langt foran politikken og bestillingene på kommende samferdselsprosjekter.

Vatnan, som blant annet leder storprosjektet E6 Kvithammar-Åsen, ga uttrykk for klare prestasjonsmål (mål som også gjelder andre Nye Veier-prosjekter):

  • Realisere målet om en skade- og ulykkesfri anleggs- og driftsperiode, samt et helsefremmende og rettferdig arbeidsliv.
  • Minimere bygge- og levetidskostnadene gjennom samhandling og digitalisering.
  • Minimere ulemper for alle trafikantgrupper i anleggs- og driftsperioden.
  • Minimere klimagassutslipp og øvrige belastninger på ytre miljø.
  • Minimere midlertidig og permanent jordbruksbeslag.

- Disse prestasjonsmålene skal vi levere på. Det er bestillingen fra storsamfunnet til oss som bygger vei. Min oppfordring til industrien er: Sett dere inn i våre mål. Kom med løsninger som hjelper oss å innfri forventningene og målene, sa Vatnan i Arendal.

Merk: Nye Veier inviterer til ny leverandørdag 12. september på Oslo Plaza.

 

Bilder