Sweco valgt til å utrede ny E39-korridor

Sweco vant oppdraget fra Nye Veier om å utrede ny korridor for E39 fra Mandalselva til Herdal i Lyngdal.

Første møte: Denne uken valgte Nye Veier Sweco som samarbeidspartner til områdereguleringsarbeidet for ny E39-korridor fra Mandalselva til Herdal i Lyngdal. Fredag møttes partene i Oslo til oppstartsmøte. Fra venstre: Thomas Kaaly Jensen (Nye Veier), Håkon Lohne (Nye Veier) Larissa Gustafsson (Sweco), Karl Arne Hollingsholm (Sweco), Sara Sabelstrøm Øen (Sweco) og Marius Fiskevold.

 

 

OSLO/KRISTIANSAND: Nye Veiers prosjektdirektør Asbjørn Heieraas er fornøyd med at samarbeidspartner er valgt for utredningen av ny korridor for strekningen. Konkurransen ble gjennomført etter BVP-modellen (best value procurement) hvor flere kriterier enn pris vektes.

- Valg av samarbeidspartner tar oss over i en ny fase. Nå skal det gjennomføres prosess med områderegulering hvor målet er å stadfeste alternativ korridor i forhold til eksisterende kommunedelplan-korridor, sier Heieraas.

Tidligere denne uka ble kontrakten formelt signert, og fredag 1. juni var representanter fra Nye Veier og kontraktsvinner Sweco samlet i Oslo til første arbeidsmøte. Mandag 4. juni samles aktører til samarbeidsmøte i Kristiansand.

– Vi er veldig fornøyd med å ha vunnet denne kontrakten. For Sweco er dette et spennende og viktig oppdrag. Vi opplever at Nye Veier tenker innovativt på alle områder, fra digitalisering til gjennomføring av anskaffelser. Vi kjenner Nye Veier godt fra tidligere oppdrag, spesielt gjennomføring av reguleringsplanen for korridoren Søgne-Mandal, og ser frem til å fortsette det gode samarbeidet, sier Tor Helge Indrebø, divisjonsdirektør Infrastruktur i Sweco.

Fokus på tidlig involvering

Sentralt i arbeidet er tidlig involvering av publikum. Fra like etter sommerferien vil publikum informeres om prosjektet gjennom ulike kanaler.

- Dette er et veldig spennende oppdrag der vi blant annet skal se på nye og mer digitale måter å drive medvirkning på.  Det vil gjøre det enklere for befolkningen både å få oversikt over planene og komme med innspill og kommentarer til det pågående planarbeidet, sier Kimme Arnesen, avdelingsleder for samfunnsplanlegging i Sweco.

Arnesen karakteriserer kontrakten som et stort og viktig prosjekt for en spennende kunde.

- Det er mye som skal gjøres på kort tid og vi har derfor allerede over 70 navngitte medarbeidere som blir involvert i prosjektet, opplyser han.