StartupLab

Nye Veier skal gå nye veier på flere områder, og ønsker å være en innovativ kraft som bidrar til fornyelse av arbeidsmåter og tankesett (Strategi 2018-2020). For å lykkes, har vi innledet et samarbeid med StartupLab.
- I Nye Veier kommer vi til å utnytte de mulighetene og det handlingsrommet vi har til å skape innovasjon. Det pågår mange gode initiativer i alle utbyggingsområdene og vi er på en god vei til å nå våre ambisiøse målsetninger. Men dette er bare begynnelsen, vi skal øke tempoet, sier administrerende direktør Ingrid Dahl Hovland.
Gründerdrevet innovasjon inntar stadig nye bransjer. Gjennom innovativ kontrakt med Smart Inspection AS har Nye Veier knyttet til seg en gründerbedrift for sammen å utvikle en åpen plattform for lagring av digitale data i veiprosjekt. Nå har altså Nye Veier inngått samarbeid med StartupLab for å øke innovasjonstakten, og inviterer gründere til å skape neste generasjons løsninger innen vei og infrastruktur.
Fakta om StartupLab:
StartupLab er en av de ledende teknologiinkubatorene i Norge. Mer enn 80 startups, med totalt mer enn 350 gründere, sitter i deres lokaler på Forskningsparken i Oslo. Mellom 40 og 50 nye oppstartsselskaper tas inn i inkubatorer hvert år, og mer enn 260 selskaper har vært igjennom systemet til nå.
MobilityLab er det første industriprogrammet lansert av StartupLab. Programmet er driftet av StartupLab, og i tett samarbeid med partnerbedriftene som inngår i programmet, som inkluderer Møller Mobility Group, NSB, Posten, Circle K, Telenor, Hafslund Nett, Oslo Kommune, TØI, IF Forsikring, og nå også Nye Veier. Hensikten med programmet er å koble de etablerte aktørene innen mobilitet og transport med oppstartsselskaper innen den samme industrien.
Oppstart for samarbeidet markeres med å avholde ledermøte 27.11 i StartupLab. Formelt vil Ingrid inngår i Advisory Board 2.0 i MobilityLab og Sebastian Kussl i Corporate Innovation Network.

Bilder