Speidere takket Nye Veier for ny gapahuk

Gapahuken og det flere tiår gamle leirstedet i Vågsbygdmarka til speidergruppa 7. Kristiansand Sjø måtte vike for ny E39. Nå har speidergruppa og Nye Veier blitt enige om en avtale som sikrer speiderne helt ny gapahuk, til stor glede for Vegar Flatnes (10) og 220 medspeidere. 

Med signaturen til utbyggingsdirektør Asbjørn Heieraas på avtalen kan man nå sette i gang ett nytt kapittel i 7. Kristiansand Sjø historie - etablering av en ny leirplass.  Gruppeleder Sebastian Bø forteller at det er brukt mye energi for å medvirke inn i de forskjellige prosessene siden de ble kjent med at det skulle etableres en ny E39, men roser Nye Veier for hvordan man er blitt behandlet.

 

-  Vi har kjempet for turområdet, men føler vi har fått lov til å bli med i en prosess hvor vi er blitt tatt på alvor. Nå ble det som det ble. Vi sitter likevel igjen med en god følelse, sier Bø.

Utbyggingsdirektør Heieraas forstår at prosessen kan føles lang og krevende.

- Når man skal forvalte offentlighetens midler, så må man ofte bruke tid for å finne løsninger som er gode for begge parter, poengterte Heieraas.

At løsningen ble god, bekrefter speiderne.

- Nå får vi bygget opp igjen ny gapahuk og etablert oss i et nytt, enda mer sentralt sted i Vågsbygdmarka. Vi har planer om å realisere et turområde som framstår som attraktivt og spenstig, samtidig som det er lett tilgjengelig og forhåpentlig blir et samlingssted for allmennheten, sier Bø.

Enhetsleder Frode Flatnes for gruppa 3. mannskap legger til:

- Vi ønsker å realisere et turområde som folk ønsker å komme til.

Tiåringen Vegar Flatnes mener hans ledere sammen med Nye Veier er kommet frem til en god avtale.

- Nå kan vi holde på i mange år til, smiler han, og takknemlig trykket hånda til utbyggingsdiektør Asbjørn Heieraas.

 

 

Fakta

Om 7. Kristiansand Sjø

Kristiansand Sjø er ei bydelsgruppe for speidere i Vågsbygd. De har et moderne speidersenter i Terneviga. Gruppa teller ca. 220 aktive medlemmer i alderen 8–70 år noe som gjør gruppen til en av Norges største speidergrupper.
Speidergruppa er delt inn i følgende grupperinger:

Mannskap; 3.–5.  klasse (8-11 år)

Stifinnere; 6.–7.    klasse (11-13 år)

Vandrere; 8.–10.  klasse (13-16 år)

Rovere; 16-25 år

Ledere - over 16 år.

Kort historikk

Kristiansand ble stiftet den 27. april 1939 av Johan Haavik. Da krigen brøt ut, ble speiderarbeidet forbudt. En liten gruppe drev speiderarbeid på tross av dette. Etter krigen kom arbeidet i gang for alvor. I mange år var gruppa en vanlig speidergruppe, men i 1968/69 ble roverlaget Albatross stiftet. Med dette laget kom sjøspeiding inn i 7. Kristiansand. 7.Kristiansand Sjø ble stiftet på jubileumsfesten den 27. april 1979. Da gikk hele gruppa over til å drive med sjøspeiding. Ved jubileet i 1979 hadde gruppa allerede 165 medlemmer. De siste 35 årene har det vært venteliste for å komme med i gruppa. Det opptas nye medlemmer hvert år.
Kilde: www.syvende.no