Slik kan ny E6 fra Langsteindalen til Vassmarka bli

I denne filmen kan du se hvordan ny E6 kan bli på den delstrekningen av E6 Kvithammar-Åsen som ligger i Levanger kommune.

Nye Veier skal bygge ny E6 fra Kvithammar i Stjørdal kommune til Åsen i Levanger kommune. Nå er reguleringsplanforslaget for Levanger-parsellen ute til offentlig ettersyn og høring. I den forbindelse har vi laget en animasjonsfilm som viser hvordan den nye veien i Levanger kan bli. Den kan du se her: 

 

Den nye motorveien vil ha fire felt og fartsgrense på 110 km/t. Strekningen er 19 kilometer, hvorav 12 er i tunnel. Fire felt, doble tunnelløp og økt fartsgrense vil gi bedre fremkommelighet, redusert reisetid og mer forutsigbarhet for trafikantene. Den nye veien vil også øke trafikksikkerheten. Dagens vei fra Kvithammar til Åsen er ulykkesbelastet. I løpet av de siste ti årene har det vært 46 politiregistrerte ulykker med personskade, hvorav to er dødsulykker. Møteulykker er den mest vanlige ulykkestypen og utgjør ca. halvparten av ulykkene. Den nye veien vil også bli en robust hovedferdselsåre på en strekning hvor det i dag ikke finnes tilfredsstillende omkjøringsmulighet ved hendelser.

Plan på høring
Du kan lese mer om E6 Kvithammar-Åsen på prosjektets egen nettside. Her finner du også reguleringsplanforslaget som nå er ute til offentlig ettersyn og høring, med tilhørende dokumenter. Ta også en titt på merknadsportalen, hvor du enkelt kan sende inn merknader. Fristen for å sende inn merknader er 01.07.21.

Film for Stjørdal-parsellen
Reguleringsplanforslaget for Stjørdal-parsellen ble vedtatt i kommunestyret 25.03.21. Også da laget vi en film for å vise hvordan ny E6 kan bli. Den kan du se her

 

Bilder