Skogregistrering starter opp

67 skogeiere i Mandal kommune har mottatt brev om oppstart på arbeidet med skogregistreringer i forbindelse med realiseringen av ny E39 fra Mandal øst til Mandal by.

Nye Veier AS har fått i oppdrag å planlegge og bygge ny E39 fra Kristiansand til Sandnes.

Eiendommer som berøres eller kan bli berørt av parsellen Mandal øst til Mandal by, inkludert tilkomstvei til Mandal skal det gjennomføres skogregistreringer på. Noen eiendommer kan også være berørt av andre parseller. E39 Mandal øst til Mandal by, inkludert tilkomstvei til Mandal, har planlagt anleggsstart omkring årsskiftet 2019/2020. Det planlegges firefelts motorvei mellom Døle bru og Mandalselva med tilførselsvei ned til Ime. Veiprosjektet vil bli utført som en totalentreprise, der entreprenøren sammen med Nye Veier har ansvar for planarbeidet.

Som en del av forberedelsene til veiprosjektet, har Nye Veier engasjert Nettskog til å registrere skog- og utmarksarealene, som kan bli berørt av utbyggingen. Registreringsarbeidet starer opp i juli 2018 og vil kunne pågå ut september 2018.

 

- Registreringene omfatter blant annet vurdering av skogens alder, produksjonsevne, volum, tømmerkvalitet og driftskostnader, og utføres av personell med skogkompetanse og lang erfaring fra tilsvarende oppdrag. Registreringene vil danne grunnlaget for det kommende grunnervervet, herunder leveranse av skogtakst og erstatningsberegninger.
Skogregistreringene blir utført for et større areal enn det som kommer til å bli berørt av selve veibyggingen, opplyser grunnerverver Jon Furru i Nye Veier.

Nye Veier vil senere invitere grunneiere til informasjonsmøter om videre fremdrift og informasjon om selve grunnervervet. Det vil sendes ut egen innkalling til dette møtet, som vil foregå senhøsten 2018.

Skogregistreringene vil utføres innenfor området som er markert med grønn strek.
Dersom du har spørsmål til skogregistreringene eller har andre opplysninger vi burde vite om, ta kontakt med:

Nettskog:
Per B. Dokken, tlf 95980304 (Skogregistreringer)

Nye Veier:
Jon Furru, tlf 97601628 (Grunnerverv)
Terje Bjorheim, tlf 94122860 (Grunnerverv)

Bilder