Prioriterer Kvål–Melhus Sør

Nye Veier øker tempoet i utbyggingen og prioriterer E6 Kvål–Melhus sentrum for snarlig utbygging, sammen med E6 Moelv–Øyer.

– Etter en helhetsvurdering av samfunnsøkonomi, prosjektenes modenhet og vår likviditetssituasjon har vi nå mulighet til å levere mer trafikksikker vei raskere til brukeren, forklarer administrerende direktør Ingrid Dahl Hovland i Nye Veier.

Prosjektet Kvål–Melhus sentrum er ett av fire prosjekter på strekningen E6 Ulsberg–Melhus sentrum. Nå prioriteres den 7 km lange delstrekningen for snarlig utbygging ut fra en vurdering hvor modenhet og kostnadsoptimalisering er lagt til grunn.

– Dette er også en naturlig videreføring av pågående utbygging av ny vei sør for Trondheim i regi av Statens vegvesen. Dette blir første prosjekt under utbygging i Nye Veiers omfattende E6-portefølje sør for Trondheim, sier administrerende direktør Ingrid Dahl Hovland.

 Konkurransegrunnlaget for Kvål–Melhus S blir etter planen utlyst til sommeren, og med en mulig byggestart høsten 2019. Det pågår arbeid med reguleringsplan for strekningen i regi av Melhus kommune og Nye Veier.

Slik planlegges veien. Se video: