Nye trafikkomlegginger på E6 og Rv. 25 Vangsvegen

Tirsdag kveld starter arbeidet med å etablere midlertidig rundkjøring på Vangsvegen (Rv. 25) gjennom Ridabu. I tillegg skal av- og påkjøringen på vestsiden av E6 stenges. Arbeidene starter tirsdag ettermiddag og avsluttes torsdag morgen. Det blir manuell dirigering med korte stopp i trafikken.

 



I tiden fremover blir det flere endringer i kjøremønsteret gjennom Åkerkrysset, både på E6 og på Rv. 25.

- Denne gangen tar det to kvelder og netter å legge om trafikken i Åkerkrysset. Det skal bygges både vei og rundkjøring, og vi skal sørge for nødvendig sikring, merking og skilting. Arbeidene må utføres på kveld og natt for å ivareta trafikkavviklingen og sikkerheten, sier Øyvind Moshagen, prosjektdirektør i Nye Veier E6 Innlandet.

Endringene innebærer ny midlertidig rundkjøring på Rv. 25 (Vangsvegen), justeringer i krysset mellom Vangsvegen og Åker Alle og stenging av på- og avkjøringen på vestsiden av E6. Det blir støyende arbeider i forbindelse med byggingen, også om natten.

- Det blir dessverre verre før det blir bedre. Vi klarer ikke å bygge det nye Åkerkrysset uten at det merkes, men sammen med totalentreprenøren har vi klart å finne gode løsninger som reduserer tiden med ulemper, sier Moshagen.

Gang-/sykkelveien langs Rv. 25 ble lagt om tidligere i år. Dette ble gjort tidlig for å ivareta sikkerheten for gående og syklende allerede i forberedende byggefase. Løsningen for gående og syklende blir den samme gjennom hele utbyggingsperioden.

- Kjøremønsteret kommer til å bli endret løpende og til høsten blir det også perioder med samtrafikk på E6 og Rv. 25. Alle trafikanter må følge ekstra godt med på skilting og merking nå som vi endrer kjøremønsteret igjen, sier Moshagen.

Åkerkrysset skal stå ferdig på vårparten i 2020.