Naturkartlegging i Melhus kommune

I forbindelse med konsekvensutredning av E6 Gyllan-Kvål i Melhus kommune vil det bli kartlegging av naturtyper.

Norconsult vil på oppdrag fra Nye veier gjennomføre kartlegging av naturtyper på land i juni - september 2021. Målet med kartleggingen er å få på plass god stedfestet informasjon om naturen til bruk blant annet i arealforvaltning. Kartleggingsområdene vil bli undersøkt for 111 ulike naturtyper. De fleste av disse naturtypene er rødlistet i Norge, mens resten er viktige leveområder for trua og nær trua arter.


All ferdsel i forbindelse med kartleggingen vil skje i tråd med friluftslovens regler om ferdsel og god ferdselskultur. Dersom det er spesielle hensyn som må tas i forbindelse med kartleggingen, eller du ikke gir samtykke til ferdsel på innmark eller uttak av små mengder plantemateriale, kan du ta kontakt med Norconsult på firmapost@norconsult.com. E-post merkes 5207617.

Alle som er ute i felt vil ta hensyn til smittesituasjonen og følger til enhver tid myndighetenes anbefalte smittevernregler. Du kan lese mer om kartleggingen her.

Kvalitetssikrede miljødata om naturtyper skal brukes som grunnlag for beslutninger i arealforvaltning. Les mer om dette på nettsidene til Miljødirektoratet.

Bilder