Melhus Ap: – Ja til tidlig byggestart og Lerkryss

Melhus Arbeiderparti vil både ha nytt Lerkryss og tidlig utbygging Kvål-Melhus sentrum. Lite realistisk, mener Nye Veier.

Av en uttalelse fra Ap i Melhus går det fram at partilaget generelt er positiv til en optimalisering av veitraséen for ny E6 «for å få mer ut av hver krone som brukes til veibygging».

Partiet mener imidlertid at det er av «avgjørende betydning å beholde en av- og påkjøringsmulighet til Ler sentrum og fylkesvei mot Klæbu.»

– Dersom forbindelsen ved Ler fjernes, er det grunn til å frykte at det blir en uforholdsmessig stor trafikkbelastning på gammel E6 gjennom Ler og Kvål sentrum, fastslår Melhus Arbeiderparti.

Les hele uttalelsen fra Ap i Melhus

Lars Bjørgård, utbyggingssjef i Nye Veier, kommenterer uttalelsen slik:

– Det er gledelig at Melhus Arbeiderparti er positiv til optimalisering, og ønsker å få mer ut pengene som brukes på vei. Da vet de også at vi må foreta innsparinger hvis vi både skal få bygd ny E6 fra Ulsberg til Melhus innen ti år, samt fullføre strekningen mellom Kvål og Melhus sentrum innen 2021, slik Nye Veier har skissert som en mulighet hvis vi oppnår en besparelse på 20 prosent.

Ifølge Bjørgård må nå alle ta inn over seg at E6 Ulsberg–Melhus ligger langt nede på prioriteringslista over Nye Veiers prosjekter. Selv om det er gjort en stor jobb for å redusere kostnader og øke samfunnsnytten, er det utfordrende for dette veiprosjektet å bli prioritert høyere.

– Dette har i all hovedsak å gjøre med lav trafikkmengde og høye investeringskostnader på strekningen. Derfor er den sikreste måten for rask realisering av E6 Ulsberg–Mehus at alle bidrar til at vi klarer å redusere kostnadene med 20 prosent. Makter vi det, er det mulig å ferdigstille Kvål–Melhus sentrum innen utgangen av 2021, og Ulsberg–Kvål innen 2027, sier Bjørgård, og legger til:

– Beklager å si det, men kommunestyret i Melhus må i møte 21. november velge mellom nytt Lerkryss og den framdrften jeg har nevnt. Det blir trolig ikke mulig å si som Ole Brum: «Ja takk, begge deler.»