Mange ville vite mer om E39-planene

Aulaen til Mandal videregående skole med en kapasitet på 200 sitteplasser var ikke nok da Mandal kommune var vertskap for veimøte med Nye Veiers E39-planer på agenda.

Tett på 250 personer fra Mandal og distriktet møtte fram for å høre prosjektdirektør Asbjørn Heieraas fortelle om E39-planene fra Kristiansand til Sandnes. Fremmøtet var gledelig stort, ifølge ordfører Alf Erik Andersen.

– Jeg var usikker på hvor mange som ville komme da jeg ble spurt om hvor mange vi skulle ta høyde for i kaffekokingen. For å ta litt i så sa jeg hundre personer. Når vi dag ser at 200 seter ikke var nok er det nok en slags rekord for et veimøte jeg har vært med på, sa ordføreren.

Heieraas berettet om utbyggingsplanene generelt og for Mandal spesielt. I Mandal er det en egen kontrakt for utbyggingen som har fått navnet Mandal øst-Mandal by. Den består av seks kilometer ny firefelts motorvei med E39 fra Døle bru til Mandalselva ved Stusvik. I tillegg kommer tofelts tilkomstvei på like mange kilometer ned til Mandal by. Det er planlagt anleggsstart i 2019 med ferdigstillelse ultimo 2021.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Thomas Kaaløy Jensen (t.h.) var blant representantene fra E39-staben som stod til disposisjon for publikum etter foredraget. Mange hadde spørsmål knyttet til egen eiendom og veipåvirkning.

Bilder