Inviterer til åpen dag på arkeologifelt i Søgne

Du har kanskje sett at arkeologiske utgravninger pågår i Søgne? Hva er det egentlig de graver etter? Hva har de funnet og hva forventer de å finne? Onsdag 25. oktober kan alle som vil få svar, når Nye Veier i samarbeid med arkeologene inviterer til åpen dag på Klepland.

Bilde over: Jo-Simon Frøshaug Stokke leder arkeologiarbeidet som pågår i Søgne på vegne av Nye Veier AS. Onsdag 25. oktober inviteres til åpen dag på Klepland, hvor alle som vil kan få omvisning og informasjon om funnene som er gjort så langt. Blant annet skal skoleklasser besøke området. Her er det Jonas (9) som får informasjon fra Jo-Simon om funnet som utgravningslederen står på.


Bilde venstre: Det er personer fra Kulturhistorisk museum/Universitetet i Oslo som står for det arkeologiske arbeidet.

Bilde høyre: Denne keramikkbiten er mer enn 2000 år gammel. Den er blant funnene som er gjort på Klepland.


I flere uker har arkeologer fra Universitet i Oslo/Kulturhistorisk museum kartlagt spor etter forfedrene våre flere steder i Søgne. Informasjonen er med å tegne et bilde av hvordan folk levde og virket i området så langt tilbake som 6000 år siden. Onsdag kan alle som vil få være med ut på arkeologifeltet å høre om funnene som er gjort. Denne dagen er tiden fra klokken 09 til 14 satt av til besøk av skoleklasser, mens publikum generelt kan komme i tidsrommet klokken 15 til 18. 

Om opplegget

Hvor er Klepland? Hvor er jordet vi vil se på? Svar: Kjør til Tangvall, ta så til venstre i rundkjøring og følg så skilt mot Klepland inn til venstre. Jordet med utgraving er markert med rødt øverst til venstre i bildet (under).

Parkering hos firmaet Per Try AS, like før man krysser under dagens E39.
Nye Veier presenterte tidligere i høst en artikkel fra da arbeidet startet. Den kan du lese her.
Det oppfordres til bruk av refleksvest og respekter eventuelle avsperringer.

Kontaktperson:
Magnus Thomassen
Rådgiver ytre miljø - E39
magnus.thomassen@nyeveier.no
+ 47 991 13 255

Bilder