Innløser støyutsatte hus på Hell

Nye Veier er i gang med det praktiske grunnervervet mellom Ranheim og Værnes. To støyutsatte hus ved Hellstranda er nylig innløst.

– Dette er boliger som lenge har vært særlig utsatt fordi de ligger nær både jernbane, flyplass og hovedvei. Når vi nå skal bygge ny E6 med fire felt forbi Hell og øke hastigheten til 110, mener vi det er riktig å kjøpe enkelte av eiendommene som er mest plaget av støy i dette området, sier grunnerverver i Nye Veier, Lars H. Verkland.

Nye Veier har nylig avsluttet høstens møte- og informasjonsopplegg for grunneiere mellom Ranheim og Åsen som blir berørt ev E6-utbyggingen. Om lag 150 grunneiere deltok på møtene.

For tida utarbeides det som kalles ervervstegninger, eller W-tegninger. Disse viser hvordan de ulike eiendommene blir påvirket av veiprosjektet, og hvor store arealer Nye Veier må erverve, det vil si kjøpe eller leie.

Samtidig pågår det skogtaksering, og ut dette året og i hele 2018 blir det befaringer, møter og forhandlinger med grunneiere.

– Vi håper og tror at det aller meste av grunnervervet kan gjennomføres ved hjelp av frivillige ordninger og gjensidige avtaler, sier Verkland.

Foto over:
ENDRING PÅ HELL: Nye Veier bygger et nytt tunnelløp her som i de andre tunnelene mellom Ranheim og Værnes. Planlagt hastighet: 110 km/t Foto: Jan Erik Sundøy

 

Stjørdalens Blad fulgte opp saken 1. november:

 

Bilder