His name is Grim

– Hello, I`m Grim! Oh, really? And what´s your name?

I engelsktalende land kan det nok være en prøvelse å presentere seg som Grim (forskrekkelig/uhyggelig m.m.). Men det bekymrer ikke E6 Trøndelags nyansatte prosjektleder, Grim Rønsberg (40).

Som én av ti norske Grim-er, bærer han navnet med stolthet og sender en vennlig tanke til sin forfar med samme navn. I 1649 inntok han gårdsbruket Rønsberg vestre i Selbu kommune, og siden har det vært en Grim i annethvert slektsledd på gården. Dagens Grim bor på samme sted, med kone fra Ski i Akershus og 2 jenter (8 og 11).

Dessuten: Grim-navnet er jo feiende flott. Ikke minst i et selskap med hovdkontor i Kristiansand, der Grim er et tradisjonrikt bydelsnavn.

– Nok om navn. Du går fra Veidekke Entreprenør til Nye Veier. Hvorfor?

– Fordi det er mange dyktige folk i selskapet, ikke minst i Trøndelag. Der har jeg mye å lære og forhåpentligvis en del å lære bort. Ellers ser jeg på Nye Veier som en nytenkende og spennende byggherre.

– Som legger stor vekt nye kontraktsmodeller med tett samhandling?

– Ja, det har jeg stor sans for. I Veidekke deler vi mange av de samme samhandlingstankene.

– Men jevnt over er anleggsbransjen temmelig konservativ på dette området?

– Ja, vi ligger nok et hestehode etter byggebransjen. Det har mange forklaringer, men en av de viktigste er at det har vært svært få totalentrepriser i anlegg.

Hva foregår i Veidekke for din del akkurat nå?

– Nå har jeg nettopp vært gjennom en lengre tilbudsprosess i Statens vegvesens regi på rv. 3 Løten–Elverum. Der nådde vi ikke helt opp, dessverre. Skanska fikk oppdraget.

– Skuffende?

– Det nekter jeg ikke for. Men dette må man ha en profesjonell holdning til. Så gjelder det å analysere, stille spørsmål, ta lærdom og gjøre det bedre neste gang.

Men for Grim er tilværelsen som tilbudsleverandør altså snart slutt. Etter 13 år som entreprenør – stort sett i Veidekke i Oslo og Trondheim – tar han fatt i Nye Veier 1. august. Der skal inn som prosjektleder på ett av E6-nord-prosjektene: Ranheim–Værnes eller Kvithammar–Åsen.

Velkommen skal Grim være!