Forsikret seg om at E18-anleggene er i rute

Denne uken besøkte samferdselsministeren E18-anleggene i Nye Veier sin utbyggingsportefølje. Han ville forsikre seg om at gjenåpningen av E18-tunnelene Kjørholt og Bamble er i rute.
Orientering om status for E18-prosjekter

Denne uken besøkte samferdselsministeren E18-anleggene i Nye Veier sin utbyggingsportefølje. Han ville forsikre seg om at gjenåpningen av E18-tunnelene Kjørholt og Bamble er i rute. I tillegg ønsket han orientering om status for planprosessene for nye E18 Langangen-Rugtvedt og det interkommunale plansamarbeidet E18 Dørdal-Grimstad. Det ble også en kjøretur gjennom mesteparten av linjen for ny firefelts E18 på strekningen Tvedestrand-Arendal.

Administrerende direktør i Nye Veier, Ingrid Dahl Hovland, sier det er positivt at samferdselsministeren viser stor interesse for og setter av tid til å besøke prosjektene i Nye Veier.

-Samferdselsdepartementet er vår eier og vi legger vekt på at departementet er oppdatert på status for våre prosjekter. Det er viktig å kunne forsikre våre omgivelser, både eier og trafikanter, om at vi er i rute. I dag har samferdselsministeren fått status for de anleggsprosjektene Nye Veier har i gang i Telemark, orienteringer om planprosessene i utbyggingsområdet og kjørt gjennom linja på strekningen E18 Tvedestrand-Arendal. Det er mye på en dag, sier Hovland.

 

E18-tunnelene Kjørholt og Bamble gjenåpnes

Rehabiliteringen av Kjørholt og Bamble tunneler og sprengning av nye parallelle tunnelløp er nå ferdig. Anleggsarbeidene har pågått over to somre som har vært en belastning for naboer og trafikanter.

 -Fredag 31. august er det berammet at E18-trafikken igjen kan gå over Grenlandsbrua og gjennom de rehabiliterte tunnelene. Det blir også omlegginger på Rugtvedt der trafikken på Rugtvedt vil bli lagt om til gamle E18 fra 31. august. Det har vært et komplisert prosjekt både teknisk og med tanke på logistikk. Vi ser fram til gjenåpningen og er glad for at alt har godt som planlagt, sier Magne Ramlo, prosjektdirektør for Nye Veier sitt E18-utbyggingsområde som strekker seg fra Langangen i Telemark til Grimstad i Aust-Agder.

For å holde tidsfristen om gjenåpning av tunnelene har det pågått tunnelarbeider i hele sommer. De siste ukene før gjenåpningen pågår testing av styring- og sikringssystemer i samarbeid med Vegtrafikksentralen.  

 -Det har vært god samhandling mellom entreprenør, Nye Veier og Statens vegvesen i tunnelprosjektet. Det har vært helt avgjørende for å få til planlegging og gjennomføring av dette. På befaringen med samferdselsministeren i dag har vi fått sett hvor komplekst det er å rehabilitere samtidig som man sprenger nye tunnelløp, sier Hovland avslutningsvis.

Bilder