Fire felt gjennom Soknedal?

Statens vegvesen er innstilt på å utvide E6 til fire felt gjennom Soknedalen hvis Nye Veier bygger på denne måten nord og sør for vegvesenets strekning.

Det var Trønderbladet som først omtalte denne saken som deretter ble slått stort opp i Adresseavisen (se sak under).

Statens vegvesen har ansvaret for å bygge ny E6 mellom Korporalsbrua og Vindåsliene på E6 i Soknedal. Ifølge prosjektleder Harald Inge Johnsen er vegvesenet  svært nær byggestart, og strekningen (6,5 kilometer) åpnes for trafikk i 2020.

– Vi skal bygge en tofelts motorvei med forbikjøringsfelt. Den nye veien blir én kilometer kortere enn dagens E6 på strekningen. Mesteparten av veien blir lagt i tunnel. Det bygges en ettløps tunnel, men det er planlagt slik at det kan bygges ut et tunnelløp til når trafikken tilsier det, sier Johnsen.

Johnsen understreker at dagens trafikktall ikke tilsier fire felts veg på strekningen, men han mener det er viktig at det er tilrettelagt for dette på sikt.

– Hvis det skulle bli fire felt på begge sider av vårt prosjekt, burde vårt prosjekt utvides til fire felt innenfor samme tidsperiode. Dersom vi får en avklaring i løpet av ett år, vil vi lettere kunne gjøre justeringer i prosjektet, med tanke på fremtig utvidelse til fire felt, sier Johnsen.


«Nye Veier vil ha høyere fart sør for Trondheim»

Les saken i Adressa – 26. april